Wat is droogijs

Droogijs is koolzuur (CO2) in vaste vorm. Droogijs is volledig natuurlijk, slaat niet neer en laat bij verdamping geen vocht achter. Daardoor wordt zowel het gekoelde product als de verpakking niet aangetast. De temperatuur van droogijs is -79°C en heeft een enorme koelcapaciteit: één kilo levert evenveel koude als drie kilo waterijs. In tegenstelling tot waterijs laat droogijs na het verdampen geen sporen na! Ook kan met droogijs en warm water rook worden gemaakt. Verdere eigenschappen van droogijs zijn: het is reukloos en smaakvrij, kiem- en bacterievrij, niet giftig en niet brandbaar. Droogijs is 1,5 maal zo zwaar als lucht. Droogijs wordt over het algemeen gebruikt in zijn koelende functie. Overal waar ongewenste warmte ontstaat en moet worden afgevoerd, kan droogijs een uitkomst bieden. Droogijs sublimeert, dat wil zeggen dat het van vaste vorm direct overgaat in gasvorm. Het vrijkomende koolzuurgas verdringt in een afgesloten ruimte de aanwezige zuurstof. De ruimte dient daarom goed geventileerd te worden. Voor het gebruik van droogijs gelden een aantal algemene voorzorgen om risico’s voor huid, ogen en ademhaling te beperken.  Voor informatie over het gebruik van droogijs mail uw vraag naar info@dkransen.nl